Krievijas tiesa piektdien piesprieda mūža ieslodzījumu nacionālistu līderim Iļjam Gorjačevam saistībā ar ievērojama cilvēktiesību aizstāvju advokāta Staņislava Markelova noslepkavošanu.

Maskavas pilsētas tiesa atzina bijušo žurnālistu un prokremlisko aktīvistu Gorjačevu par vainīgu par 2009.gadā notikušās 34 gadus vecā advokāta Markelova slepkavības pasūtīšanu. Kopā ar Markelovu tika nogalināta arī opozīcijas laikraksta "Novaja Gazeta" žurnāliste Anastasija Baburova.

"Gorjačevam tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu," paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Nacionālistu aktīvistam Ņikitam Tihonovam jau ir piespriests mūža ieslodzījums par Markelova nošaušanu, bet nozieguma līdzdalībniecei Jevgeņijai Hasisai ir piespriesti 18 gadi labošanas darbu kolonijā.

"Gorjačevs deva Tihonovam rīkojumu noslepkavot advokātu Staņislavu Markelovu," sacīja izmeklētāji.

Gorjačevs juta "ideoloģisku naidu" pret Markelovu saistībā ar viņa "profesionālo darbību, aizstāvot upuru ar antifašistiskiem uzskatiem tiesības," piebilda izmeklētāji.

33 gadus vecais Gorjačevs 2008.gadā dibināja nacionālistu organizāciju "Bojevaja orgaņizacija russkih nacionaļistov" ("Krievu nacionālistu cīņas organizācija" (BORN)). Izmeklētāji norādīja, ka šis grupējums ir pastrādājis virkni noziegumu, tai skaitā astoņas slepkavības, tai skaitā nogalinot arī kādu tiesnesi un etnisko minoritāšu pārstāvjus.

2010.gadā Gorjačevs atstāja Krieviju, bet 2013.gadā tika aizturēts Serbijā un izdots Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!