Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Krievijas izmeklētāji mainījuši drošības līdzekli valsts nodevībā apsūdzētajai daudzbērnu mātei Svetlanai Davidovai. Iepriekš piemērotais apcietinājums mainīts pret parakstu pret dzīvesvietas nemainīšanu, vēsta ārvalstu mediji.

Izmeklētājs apmierinājis aizstāvības lūgumu mainīt Davidovai drošības līdzekli, paziņojis viņas advokāts Sergejs Badamšins.

Otrdienas vakarā viņa atbrīvota no apcietinājuma.

Jau vēstīts, ka vairāk nekā 22 000 cilvēku parakstījuši Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam adresētu petīciju, kurā pieprasa no pirmstiesas apcietinājuma atbrīvot valsts nodevībā apsūdzēto septiņu bērnu māti Davidovu.

36 gadus vecā sieviete apsūdzēta par to, ka piezvanījusi uz Ukrainas vēstniecību Maskavā, lai informētu Ukrainu par iespējamo Krievijas karavīru kustību.

"Novaja Gazeta" interneta vietnē publicētajā petīcijā norādīts, ka Davidovai ir jāļauj atgriezties mājās pie bērniem, no kuriem viens ir ar krūti barojams zīdainis.

Davidova apcietinājumā atrodas kopš aizturēšanas janvāra beigās. Notiesājoša sprieduma gadījumā viņai par valsts nodevību draud līdz 20 gadiem cietumā.

Ziņots, ka Davidova aprīlī piezvanījusi uz Ukrainas vēstniecību, lai informētu par to, ka no militārās bāzes pie viņas mājas Vjazmā izvesti karavīri. Viņa pieļāva, ka tie varētu būt nosūtīti uz Ukrainu. 
Sieviete aizturēta aizdomās par valsts nodevību.

Krievija noliedz, ka tā būtu saistīta ar konfliktu Ukrainas austrumos, lai gan Kijeva un NATO norāda, ka Maskava uz Donbasu nosūta karavīrus un ieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!