Foto: AFP/Scanpix

Krievija no Ukrainas Donbasa reģiona uz savu teritoriju pārvedusi kritušo karavīru līķus, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

"Fiksēta kritušo Krievijas karavīru pārvešana no Donbasa teritorijas uz Krievijas Federāciju. Līķu izvešana veikta cauri robežpārejas punktam "Červonopartizanska". Kopējās izvesto skaits - 150," raksta Timčuks.

Saskaņā ar atsevišķu aktīvistu sniegto informāciju Ukrainā varētu būt krituši jau vairāk nekā 4000 Krievijas karavīru. Krievijā visa informācija par Ukrainā bojāgājušajiem tiek slēpta. Tikmēr kāds senators Krievijā rosina ieviest kompensācijas par Ukrainā kritušajiem "brīvprātīgajiem".

Tāpat Donbasā novērota Krievijas bruņutehnikas pārvietošana uz apdzīvotās vietas Jeļenovkas rajonu - fiksēta 20 tehnikas vienību ierašanās. Ekipāžas komplektētas no Krievijas algotņiem, bet kājnieki ir vietējie kaujinieki, atzīmē Timčuks.

Luhanskas apgabalā novērota apgādes konvoju kustība, ar kuriem kaujiniekiem un Krievijas karavīriem tiek piegādāta artilērijas munīcija, turpina eksperts.

Kopumā pagājušajā naktī kaujinieki 40 reizes pārkāpuši "klusuma režīmu", informē pretterorisma operācijas štābs. Divās vietās notikušas kaujas sadursmes, Ukrainas pusē ir cietušie, teikts paziņojumā.

Trešdien Ukrainas spēku artilērijas vienības iznīcināja kaujinieku ugunspunktus pie Mariupoles, no kuriem kaujinieki apšaudīja piepilsētas, norāda UNIAN. Aizvadītajā naktī apšaudes te vairs nav fiksētas.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Lai gan Kremlis 12. oktobrī paziņoja, ka militārās "mācības" Ukrainas pierobežā ir beigušās un karavīri atgriežas bāzēs, NATO atzina, ka reālas un vērā ņemamas darbības karaspēka atvilkšanai no robežas nav novērotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!