Foto: Kadrs no video
Pagājušajā pirmdienā specoperācijas laikā Ingušijas republikā nogalināto 17 kaujinieku vidū atpazīti seši cilvēki, tajā skaitā sieviete, ko uzskata par čečenu kaujinieku līdera Umarova sievu, informē aģentūra "Interfax.

Iepriekš identificēts Umarova ārsts Jusups Buzurtanovs un divi "Kaukāza emirāta" vadītāja vietnieki - Supjans Abdulajevs un Aslans Bjutukajevs.

Kā atzinis Ingušijas republikas vadītājs Junusbeks Jevkurovs, patlaban var droši apgalvot, ka starp bojāgājušajiem, kurus var identificēt, Umarova nav. Tomēr triju nogalināto atliekas, kas nav vizuāli atpazīstamas, nogādātas DNS ekspertīzei Maskavā. Iespējams, ka viens no šiem trijiem izrādīsies Umarovs.

Kā ziņots, Krievijas specdienestiem izdevās Ingušijā aizturēt divus Maskavas lidostas "Domodedovo" terorakta organizācijā aizdomās turētos - brāļus Islamu un Ilesu Jandijevus. Viņi pastāstījuši par kaujinieku bāzi kalnos pie robežas ar Čečeniju un Ziemeļosetiju, kur gatavoti teroristi pašnāvnieki.

Bāzi apšaudījuši ar raķetēm un vēlāk tajā atrasti 17 nogalinātie.

Pastāv liela varbūtība, ka viņu vidū bijis arī Umarovs, kurš uzņēmies atbildību par pēdējā laikā lielākajiem teroraktiem Krievijā: Maskavas metro spridzināšanu 2010. gada pavasarī un teroraktu "Domodedovo" 2011. gada janvārī. Tajos gāja bojā vairāki desmiti cilvēku un vairāki simti guva ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!