Foto: DELFI

Krievijas aizsardzības ministrijas pārstāvji noraidīja Zviedrijas aizsardzības ministra Petera Hulkvista paziņojumu, ka netālu no Zviedrijas gaisa telpas Krievijas militārā lidmašīna gandrīz saskrējusies ar pasažieru lidmašīnu, vēsta "Itar-Tass".

Vēstīts, ka šādu paziņojumu Hulkvists izplatīja sestdien vakarā. Pēc viņa teiktā, Zviedrija lidmašīnu identificējusi un "nav šaubu, kuras valsts kara lidmašīna tā bija".

Savukārt svētdien Krievijas aizsardzības ministrijas pārstāvis, ģenerālmajors Igors Konašenkovs šāda incidenta iespējamību noraidīja. Viņš atzīmēja, ka "lidojums noticis stingrā saskaņā ar starptautiskām gaisa telpas izmantošanas tiesībām, nepārkāpjot citu valstu robežas un atrodoties drošā attālumā no pasažieru lidmašīnas kustības".

Tāpat Konašenkovs norādīja uz paaugstinātu NATO militāro lidmašīnu lidojumu aktivitāti starptautiskajā gaisa telpā pie Krievijas robežas, atzīmējot, ka pēdējo mēnešu laikā to intensitāte kļuvusi trīs reizes lielāka.

Jau vēstīts, ka novembrī NATO paziņoja, ka Krievijas militārie lidojumi Eiropas gaisa telpā norāda uz vēlmi parādīt Rietumiem sevi kā lielvaru. Kopumā šā gada laikā NATO lidmašīnas gaisā pacēlušās aptuveni 400 reizes, kas ir uz pusi vairāk nekā pērn

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!