Foto: AP/Scanpix
Sanktpēterburgā 22.martā notiks visas Eiropas neonacistu saiets, kas nodēvēts par "Starptautisko krievu konservatīvo forumu", vēsta "Novaja Gazeta".

Organizatori saka, ka pasākums būs "pasaules vēsturē pirmais Eiropas un Krievijas nacionāli orientēto politisko spēku forums", raksta avīze.

"Dalībnieku sastāvs neļauj šaubīties par to, ka pasākumam, kura organizāciju vada partijas "Rodina" priekšvēlēšanu štāba vadītāja vietnieks Pēterburgā, bijušais Krievijas Komunistiskās partijas loceklis un kādreizējais organizācijas "Tiesības uz ieročiem" Sanktpēterburgas nodaļas vadītājs Jurijs Ļubomirskis, vairāk piestāvētu nosaukums "neonacistu forums"," teikts rakstā.

Spriežot pēc dienaskārtības, forumā plāno piedalīties 11 Eiropas partiju pārstāvji - lielākajai daļai no tām ir ultralabējo vai neonacistu reputācija. Vienlaikus tām raksturīga pārliecinoša atbalsta paušana Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam starptautiskajā arēnā.

Foruma mērķis netiek slēpts - atrast Krievijas režīmam "sabiedrotos Eiropā", kas "aizstāvēs tradicionālās vērtības, atbalstīs Krievijas intereses un panāks sankciju atcelšanu".

Sanktpēterburgas antifašisti paziņojuši, ka centīsies panākt foruma atcelšanu un aicinājuši sabiedrību pret to protestēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!