Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pagājušajā naktī Luhanskas apgabalā Ukrainā iebraukusi kārtējā kara tehnikas kolonna no Krievijas, valstij tuvojas arī ešelons ar čečenu kaujiniekiem, atsaucoties uz Nacionālās drošības un aizsardzības padomi, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"Naktī uz piektdienu pāri Siverskijdoņecas upei no Krievijas teritorijas Luhanskas apgabala Popovkas un Velikijsuhodilas ciemu tuvumā krievi ar pontonu palīdzību pārveda kārtējo kaujas tehnikas partiju teroristiem," paziņoja padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

Tehnikas pārvešanai pāri upei izmantoti militārie pontonu tilti, kuri ir uzstādāmi dažu minūšu laikā, skaidro Lisenko. Savukārt no Čečenijas ceļā uz Ukrainu esot ešelons ar "kadiroviešiem".

Ešelonā esot gan tehnika, gan kaujinieki. Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova karotāju skaitu Lisenko neatklāja.

"Tā ir slepena informācija. Viņi brauc un viņus jau tur sagaidīs,", brīdināja Lisenko.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien atzīmēja, ka Krievija turpina piegādāt ieročus, naudu un nogādāt cilvēkus pāri Ukrainas robežai.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!