Foto: EPA/LETA

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu piektdien paziņojis, ka militāri politiskā situācija prasa pilnveidot Baltijas karaflotes kaujas sastāvu, īpaši pievēršot uzmanību Kaļiņingradas virzienam.

"Pamatojoties uz militāri politisko, sociālo un vēsturisko faktu kompleksu analīzi, kas ietekmē situāciju reģionā, mēs izskatām iespējas pilnveidot Baltijas flotes kaujas sastāvu un tās integrēto grupu struktūru," paziņoja Šoigu.

Viņš uzskata, ka jāpaaugstina operativitāte, kā arī Kaļiņingradas operacionālā virziena vadības kapacitāte un drošība.

"Jāizskata jaunas pieejas integrētajai mijiedarbībai, mobilizācijas paplašināšanai un vispusīgam nodrošinājumam," sacīja Šoigu.

"Šie soļi ļaus droši aizsargāt intereses Baltijā," skaidroja ministrs.

Viņš piebildis, ka šie pasākumi "neizslēdz militāro sadarbību ar valstīm Baltijas reģionā uz labu kaimiņattiecību un nacionālo interešu cieņas principiem".

Krievijas Bruņoto spēku pārstāvji vairākkārt izteikuši nepatiku par NATO pozīciju stiprināšanu pie Krievijas rietumu robežas.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērn pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka operāciju "Atlantic Resolve", kas ir mācību operācija Baltijas valstīs un Polijā.

Tās mērķis ir apliecināt Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas iedzīvotājiem, ka alianse viņus aizstāvēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!