Foto: AP/Scanpix

Phenjanas dusmas par filmu "The Interview" esot "diezgan saprotamas", atsaucoties uz Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu vēstī "Huffington Post".

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukašēvičs norādījis, ka ASV nav spējusi sniegt nekādus pierādījumus tam, ka hakeru uzbrukumā "Sony" vainojama Ziemeļkoreja. Viņš arī norādījis, ka ASV draudi atriebties esot "neproduktīvi".

Lukašēvičs paziņojis, ka filma esot "tik agresīva un skandaloza, ka Ziemeļkorejas reakcija, un ne tikai tā, ir diezgan saprotama".

"Mēs uzskatām, ka ASV izteiktie draudi un aicinājums citām nācijām nosodīt Korejas Tautas Demokrātisko Republiku ir absolūti neproduktīvi un bīstami, jo tas vairo spriedzi jau tā sarežģītajā Korejas pussalas situācijā, un varētu izraisīt tālāku konflikta eskalāciju," pavēstījis Lukašēvičs.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka ASV vaino Ziemeļkorejas hakerus par uzbrukumu "Sony", kā rezultātā internetā nopludināti vairāki nepabeigtu filmu materiāli, uzņēmuma vadības e-pastu sarakstes un darbinieku atalgojumu saraksts.

Ziemeļkorejas dusmas izraisījusi "Sony Pictures" uzņemtā filma "The Interview", kurā viens no tēliem ir valsts līderis Kims Čenuns.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Kremlis paziņoja, ka Kims Čenuns ir ielūgts uz 9.maija svinībām Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!