Foto: AFP/Scanpix

Krievijā valdošā atmosfēra pēc Krimas aneksijas un militārā iebrukuma Donbasā atgādina masu psihozi Vācijā 1933.gadā, trešdien paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts Iļja Ponomarjovs.

"Krievijā šobrīd ir tādas masu psihozes apstākļi. Es, protams, tajos laikos nedzīvoju, taču, spriežot pēc lasītajām grāmatām, tas viss ļoti atgādina apstākļus Vācijā 33.gadā, kad cilvēki ir kaut kādas idejas gūstā un viņiem ir ļoti ērti būt kaut kādas idejas gūstā, jo tas noņem atbildību par to, kā dzīvot," pavēstīja Ponomarjovs.

Pēc viņa teiktā, Krievijas propagandas galvenā ideja, kas tiek translēta Krievijas teritorijā, ir tāda, ka "valsts nekaro ar Ukrainu un ukraiņu tautu".

Kremlis cenšas pārliecināt Krievijas sabiedrību, ka it kā Amerika cenšas paverdzināt Ukrainu. Bet Maskava gan Krimā, gan Donbasā uzstājas vienīgi tāda kā "miera uzturētāja" lomā "brālīgās" Ukrainas pusē, sacīja Ponomarjovs.

Viņš uzsvēra, ka Krievijas propagandas uzdevums ir "pielikt visas pūles, lai gāztu un no mūsu tik radniecīgās valsts teritorijas padzītu "amerikāņus", "vāciešus", "fašistus", "huntu"."

"Ir ļoti neērti par sevi (Krievijas tautu) teikt, ka mēs esam agresori. Ļoti neērti atzīt, ka tieši mēs atbalstām fašistus, ka mēs izlejam asinis, ka mēs esam vardarbības avots. Daudz ērtāk ir teikt, ka mēs esam miera uzturētāji, mēs gribam labu, vienkārši mūs nesaprot. Bet ja atzīstam, ka mēs esam sliktie, tad vajag nekavējoties rīkot dumpi, ņemt ieročus un iet gāzt šo varu, kam lielākā daļa Krievijā šobrīd vēl nav gatava," norādīja Ponomarjovs.

Viņš ir vienīgais no Valsts domes deputātiem, kas pagājušā gada martā nobalsoja pret Krimas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!