Foto: AP/Scanpix
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs ceturtdien aicinājis Savienotās Valstis apliecināt ar pierādījumiem apgalvojumus, ka Malaizijas pasažieru lidmašīna tika notriekta ar raķeti, kas izšauta no krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu kontrolētas teritorijas.

"Viņi apgalvojuši, ka ASV izlūkdienestam ir tehniskie dati un satelīta fotogrāfijas, kas parāda, ka raķete tika izšauta no nemiernieku kontrolētas teritorijas. Jautājums ir, kur ir šie dati," intervijā Krievijas telekanālam "Russia-24" paziņoja Antonovs.

ASV amatpersonas pēdējo dienu laikā vairākkārt izteikušās, ka Savienoto Valstu rīcībā ir satelīta un cita tehniskā informācija, kas liecina, ka Malaizijas pasažieru lidmašīna tika notriekta ar zeme-gaiss raķeti "SA-11" no teritorijas, kuru kontrolē prokrieviskie teroristi, un ka apstākļus, kas veicinājuši traģēdiju, palīdzējusi radīt Krievija.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.

Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Krievijas militārpersonas pirmdien paziņoja, ka, spriežot pēc lidojuma ierakstiem, īsi pirms Malaizijas lidmašīnas katastrofas netālu no tās esot atradies Ukrainas iznīcinātājs.

Tajā pašā laikā viens no Maskavas atbalstīto teroristu vadoņiem - tā dēvētā bataljona "Vostok" komandieris Aleksandrs Hodakovskis - atzinis, ka bruņoto bandu rīcībā bijusi tāda zenītraķešu sistēma, kāda, pēc ASV domām, izmantota Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanai.

Viņš arī atzinis, ka šī sistēma, ļoti iespējams, nākusi no Krievijas un, visticamāk, jau nosūtīta atpakaļ, lai slēptu pierādījumus par tās klātbūtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!