Foto: Reuters/Scanpix
Krievija izstrādājusi jaunu sankciju sarakstu, kurš tiks aktualizēts, ja Rietumvalstis turpinās "nekonstruktīvu un destruktīvu" sadarbības praksi, Krievijas medijiem apstiprinājis prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Kremlis kā nākamo atbildes gājienu iespējamām Rietumu sankcijām sagatavojis aizliegumu rūpniecības preču importam, iepriekš vēstīja laikraksts "Vedomosti".

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, valdība var daļēji vai pilnībā aizliegt automašīnu importu.

Uzņēmuma "ASM Holding" apkopotā informācija liecina, ka importēto vieglo automašīnu Krievijā 2014.gada pirmajā pusē bija 27%, kravas automašīnu - 46%, bet autobusu - 13% no kopējā pārdošanas apjoma.

Jau vēstīts, ka Krievijas valdība noteikusi sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no Eiropas Savienības (ES), ASV, Kanādas, Norvēģijas tiek aizliegta uz gadu. Sarakstā iekļauti piena un zivju produkti, kas veido nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju.

Tādējādi Krievija reaģējusi pret Rietumvalstu noteiktajām sankcijām. ES, Kanāda, Norvēģija, Japāna noteica sankcijas pret Krieviju, tādējādi reaģējot uz Maskavas iesaisti Austrumukrainas konfliktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!