Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ja neatliks citi varianti Ukrainas krīzes atrisināšanai, Krievija varētu atbalstīt pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas (DTR) un Luhanskas Tautas Republikas (LTR) neatkarību, atsaucoties uz Krievijas parlamenta augšpalātas ārpolitikas komitejas vadītāja Konstantīna Kosačeva paziņojumu radio "Kommersant.fm", vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Es neizslēdzu šādu iespēju, ja visas citas iespējas sasniegt politisku vienošanos būs izsmeltas," piektdien Kosačeva atbildi uz jautājumu par to, vai Krievijai vajadzētu atbalstīt neatkarīgas Jaunkrievijas vai  DTR un LTR izveidi,  citē "Itar-Tass".  

Parlamentārietis arī norādījis, ka lēmums par šo teritoriju nākotni jāpieņem, respektējot visu konfliktā iesaistīto pušu intereses.

"Krievijai nevajadzētu teikt "nē, jums noteikti jābūt teritoriāli integrētai valstij" vai "nē, jūs nekad nebūsit teritoriāli integrēta valsts, jums jāšķiras", vai "tikai federalizācija", "tikai autonomija", vai "tikai decentralizācija"," teicis Kosačevs 

Jau vēstīts, ka 12.februārī Minskā tika panākta vienošanās par pamieru Ukrainā. Taču cīņas starp Ukrainas armiju un separātistiem turpinājās arī pēc tam, kad vienošanās jau bija stājusies spēkā.

Kopš pretterorisma operācijas sākuma Ukrainas austrumos bojā gājis 1541, bet ievainoti 6226 karavīri, piektdien ANO drošības sēdē Ņujorkā paziņojis Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, ziņo aģentūra UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!