Foto: LETA
Krievijas valsts domē iesniegts likumprojekts, kas ļaus ar domes vai Federācijas padomes lēmumu veidot ārzemnieku sarakstus, kuriem aizliegta iebraukšana Krievijas Federācijā, vēsta aģentūra TASS.

Likumprojekta autori ir domes konstitucionālās likumdošanas komitejas vadītāja vietnieks Rivzans Kurbanovs un senatore Jeļena Bokova.

Tiek atzīmēts, ka tas attieksies uz ārvalstu pilsoņiem, kuru rīcība apdraud nacionālās intereses, nodara kaitējumu aizsargājamām personas, valsts vai sabiedrības interesēm un vispāratzītām nacionālām, vēsturiskām, kultūras vai citām sociālām vērtībām.

Tāpat tie ārvalstnieki, kuru uzturēšanās Krievijā tiks atzīta par nevēlamu, varēs tikt deportēti no valsts. Tiek piedāvāts, ka deportācija būs iespējama pēc tiesas lēmuma.

Likumprojekta autori piedāvā ieviest avstarpīguma principu Krievijas un ārvalstu attiecībās, un šis princips dos iespēju Krievijai piemērot samērojamus labvēlīgus nosacījumus vai atbildes ierobežojumus personu iebraukšanai valstī, viņu tranzītam caur valsts teritoriju, vai arī izbraukšanai.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka iepriekšējās attiecības ar Eiropas Savienību vairs nav iespējamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!