Foto: Ekrānuzņēmums no "flot.com"

Krievijas kara aviācija militāro mācību laikā Kaļiņingradas apgabalā izmantojusi aviobumbas ar uzrakstiem "Uz Berlīni!" un "Par Staļinu!", vēsta vācu laikraksts "Bild".

Bumbas ar šiem uzrakstiem izmantotas mācībās, kas notika 500 kilometru attālumā no Berlīnes, uzsver laikraksts. Publikācija balstīta portāla "flot.com" attēlos.

Šos uzrakstus var uztvert kā "rūgtu 2015. gada realitātes atzīšanu", kas parāda "bīstamas tendences Krievijas vadībā un armijā", raksta "Bild".
Minētās fotogrāfijas uzņemtas Baltijas flotes aviācijas mācībās, kurās piedalījās vairāk nekā 20 lidmašīnas un to ekipāžas, liecina "flot.com" informācija.

Mācību laikā lidotāji trenējās raķešu un bumbu uzbrukumu veikšanā ar lidmašīnām Su-24, An-26 un helikopteriem Mi-24 un Ka-27.

Kopš Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un sāka destabilizēt situāciju Austrumukrainā, Rietumu un Maskavas attiecības ir ievērojami pasliktinājušās.

Krievijas pieaugošā militārā aktivitāte ir radījusi spriedzi kaimiņvalstīs un attiecībās ar NATO. Savukārt pašā Krievijā Vladimira Putina varas gados vērojama PSRS laiku slavināšana un mīta par "cīņu pret fašismu" izmantošana propagandā.

"Uz Berlīni!", "Par Staļinu!" un citus līdzīgus saukļus padomju karaspēks plaši izmantoja Otrā pasaules kara laikā. Tie tika krāsoti uz kara tehnikas un artilērijas lādiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!