Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Krievijas premjers Mihails Kasjanovs netic, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis pavēli nogalināt opozīcijas pārstāvi Borisu Ņemceovu, taču vaino valsts vadību tādas gaisotnes, kas pieļauj politiskās slepkavības, radīšanā, Latvijas Televīzijas (LTV) sarunu raidījumam "1:1" atzina pats Krievijas politiķis.

Viņš norādīja, ka cilvēki, kuri popularizējuši neiecietību un naidu Krievijas sabiedrībā, ir vainīgi un viņiem jāsaņem sods. "Mans priekšlikums ir izveidot speciālu sarakstu, kurā minētas personas, kuras vainojamas savstarpējās neiecietības un naida vairošanā sabiedrībā," sacīja Kasjanovs.

Lūgts nosaukt, par kurām personām ir runa, Bijušais Krievijas ministru prezidents norādīja, ka tie ir centrālo Krievijas mediju kanālu propogandisti, nosaucot tādus vārdu kā Kiseļovs [Krievijas televīzijas kompānijas NTV ģenerāldirektors Jevgeņijs Kiseļovs – red.] un Solovjovs [Krievijas Pirmā Televīzijas kanāla "Россия 1" vadītājs Vladimirs Solovjovs].

Kā norādīja Krievijas politiķis, propaganda uz Krievijas iedzīvotājiem iedarbojas, jo ""de facto" viņus piespiež domāt tādās kategorijās – savējais un svešais".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 27. februāra vēlā vakarā Maskavas centrā, netālu no Kremļa, nezināms cilvēks nošāvis pazīstamo Krievijas politiķi, prezidenta Vladimira Putina sīvu pretinieku un Jaroslavļas domnieku Borisu Ņemcovu.

"Nezināms slepkava nogalināja Borisu Ņemcovu ar četriem šāvieniem no pistoles.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atklājis, ka Putins Ņemcova slepkavības izmeklēšanu pārņēmis savā kontrolē. "Putins atzīmējis, ka šai nežēlīgajai slepkavībai ir visas pasūtījuma slepkavības pazīmes, un tai ir provocējošs raksturs," sacījis Peskovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!