Foto: Scanpix
Visi 227 transportlīdzekļi, kas iebraukuši Ukrainā kā daļa no Krievijas atbalsta konvoja, ir atgriezušies Krievijas teritorijā, atsaucoties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju (EDSO)vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Konvoja atgriešanos Krievijas teritorijā apstiprinājusi arī Krievijas Ārlietu ministrija.

Piektdien, 22. augustā, Krievijas kolonna 262 smago automašīnu sastāvā devās uz Ukrainas dienvidaustrumiem un sasniedza Luhansku. Kolonna nogādāja kravu bez Starptautiskā Sarkanā krusta pārstāvju pavadīšanas un bez Kijevas piekrišanas.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, "humānā palīdzība ir nogādāta pēc mērķa".

Tikmēr Luhanskā turpinās militārās cīņas. Sestdien ziņots par vēl 68 civiliedzīvotājiem, kas guvuši ievainojumus, atsaucoties uz pašvaldības varas iestādēm ziņo "Korrespondent.net".

Pašpasludinātās "Luhanskas tautas republikas" "pirmais premjers" Vasilijs Ņikitins paziņojis, ka Luhanskā artilērijas apšaudes rezultātā kritušo skaits ir mērāms simtos, vēsta "RIA Novosti".

"Šobrīd mēs varam runāt par vairākiem simtiem bojā gājušo. Arī izpostīto ēku skaits ir mērāms simtos," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka sestdien Doņeckā apšaudes un artilērijas šāviņu laikā bojā gājuši divi civiliedzīvotāji. Dienas laikā izpostīti bulvāri, trolejbusu vadi, koki, skola, tipogrāfija un vietējais tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!