Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas iznīcinātājs maija beigās lielā ātrumā nolidojis trīs metru attālumā gar ASV izlūkošanas lidmašīnu starptautiskajā gaisa telpā virs Melnās jūras, atsaucoties uz vairākām ASV amatpersonām, vēsta raidsabiedrība CNN.

Krievu lidaparāts 30. maijā notikušajā incidentā lidojis vienā augstumā ar ASV lidmašīnu, pavadot to. Pēc kāda laika tas devies prom. ASV lidmašīna nekādus izvairīšanās manevrus nav veikusi. Vairāk informācijas militārie avoti nesniedza.

CNN atgādina, ka aprīlī notika cits incidents, kad Krievijas iznīcinātājs virs Baltijas jūras "bīstamā un neprofesionālā manierē", kā norādīja ASV amatpersonas, pārtvēra ASV izlūklidmašīnu RC-135U.

Savukārt jūnijā ASV publiskoja video, kurā redzams, kā Krievijas Su-24 lidmašīna Melnajā jūrā nolido gar ASV eskadras mīnu kuģi "USS Ross". Krievijas lidmašīna neesot bijusi bruņota.

ASV amatpersonas skaidro, ka līdz ar Krievijas un NATO valstu lidojumu skaita pieaugumu virs Melnās jūras un Baltijas, biežāka kļūst arī abu pušu saskarsme. Tomēr daži incidenti rada īpašas bažas, jo radījuši draudus ASV tehnikai un personālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!