Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Maskavas Sarkanajā laukumā Uzvaras dienai veltītās militārās parādes ģenerālmēģinājuma laikā noslāpis Krievijas jaunās paaudzes tanks T-14 "Armata", vēsta medijs RBK.

Tanks apstājies mirklī, kad atradies iepretim Ļeņina mauzolejam. Viņam klāt piebraukusi evakuācijas mašīna, tomēr "Armata" nostāvējusi tur visu mēģinājuma laiku, informē RBK reportieris no notikuma vietas.

Ģenerālmēģinājuma beigās diktors gan paziņojis, ka tanks apturēts apzināti, lai nodemonstrētu kara tehnikas evakuāciju.

Kad pēc mēģinājuma beigām Sarkanajā laukumā novākts apķēdējums, skatītāji steiguši fotografēties pie T-14, kurš vēlāk aizbraucis savā gaitā.


"Armata" ražotāja rūpnīcas "Uralvagonzavod" pārstāvis Aleksejs Žarins RBK apliecināja, ka armijai nodotie tanki ir pilnīgā tehniskā kārtībā.

To viņš ierakstījis arī sociālajā tīklā "Twitter". ""Armata" ir pilnīgā kārtībā un aizbrauca pati. Mēģinājuma scenāriju un gaitu jāprecizē pie militāristiem," norāda Žarins, pievienojot saiti uz video.

Tanka T-14 "Armata" un citas jaunās paaudzes kara tehnikas lielā publiskā izrādīšana paredzēta 9. maija parādē Maskavā, kas veltīta 70. gadadienai kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā.

Aprīlī ziņu vietne "Gazeta.ru" ziņoja, ka "Armata" tankam radušās tehniskas problēmas poligonā Piemaskavā.

"Armata" un citas jaunās tehnikas attēlus var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!