Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas televīzijas kanālam "Doždj" nācies piespiedu kārtā pamest vēl vienu telpu rūpnīcā "Krasnij Oktjabrj". Pēc notikušā kanāla vadība neizslēdz, ka turpmāk tiešraides veidos no savu darbinieku dzīvokļiem.

"Mūs palūdza pamest telpas, kuras mēs izmantojām kā pagaidu studiju," paziņoja televīzijas kanāla investors Aleksandrs Vinokurovs. Viņš precizēja, ka telpas kanāls īrējis no žurnāla "Snob", kura īpašnieks ir uzņēmējam Mihailam Prohorovam piederošā kompānija.

Vinokurovs atzina, ka oficiāli iemesli, kādēļ vairs nevar īrēt telpas, netika nosaukti. Žurnāls "Forbes", atsaucoties uz avotu kanālā, paziņoja, ka pārcelšanās iemesls ir politiska rakstura. "Snob" vadītājs Nikolajs Oskovs pagaidām komentārus nesniedza.

Žurnāla "Snob" ģenerāldirektore Marina Gevorkjana aģentūrai "Interfax" sacīja, ka žurnālam nekad neesot bijis īres līgums ar "Dožd", un televīzijas kanāla atrašanās telpās bija palīdzības sniegšana no redakcijas puses.

Viņa atzīmēja, ka telpas sākotnēji bija plānots pārveidot par vietu klubiem un restorāniem. "Mēs palīdzējām "Doždj" tā, kā varējām, taču arī mums jāpārstartē mūsu projekti, tāpēc mēs palūdzām viņus pārcelties," skaidroja ģenerāldirektore. Viņa atzīmēja, ka pieņemtais lēmums nav kāda spiediena uz redakciju rezultāts.

Vairāki Krievijas kabeļu un satelītoperatori atslēdza teevīzijas kanālu "Doždj" 2014. gada janvārī pēc skandāla, ko izraisīja tiešraidē veitkā aptauja par Ļeņingradas blokādi. Pēc aptaujas sekoja kanāla atslēgšana no kabeļtīkliem. Drīz pēc tam kanāla vadība nolēma pāriet uz maksas saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!