Četri Krievijas Jūras spēku karakuģi no Kaspijas jūras uz Sīriju izšāvuši 26 raķetes. Tās esot trāpījušas teroristu organizācijas "Islāma valsts" pozīcijām, atsaucoties uz Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, raksta Kremļa finansētais medijs "RT".

"Četri raķeškuģi palaida 26 vadāmās raķetes pret 11 mērķiem. Atsaucoties uz objektīviem novērošanas datiem, visi mērķi ir iznīcināti. Uzbrukumā civiliedzīvotāji necieta," paziņoja Šoigu.

Raķetēm bija jānolido aptuveni 1500 kilometrus pār Irānas un Irākas teritorijām pirms tās sasniedza mērķus. Uzbrukums esot saskaņots ar visām valstīm pār kurām raķetes lidojušas.

Kopš pagājušās nedēļas Krievija Sīrijā veic regulārus uzlidojumus, apgalvojot, ka tās Gaisa spēku mērķi ir "Islāma valsts" pozīcijas. Tikmēr Rietumvalstis un Turcija apgalvo, ka Krievijas uzlidojumi galvenokārt mērķēti pa Sīrijas prezidenta Bašāra Al Asada oponentu pozīcijām. Tostarp tiek ziņots, ka Krievija iznīcinājusi ASV apbruņoto opozīcijas spēku ieroču krājumus un bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!