Foto: Reuters/Scanpix

Praktiski visi okupētās Krimas pussalas ziemeļos izvietotie Krievijas karavīri izvirzījušies uz robežu ar kontinentālo Ukrainu, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomi, vēsta "Korrespondent.net".

"4000 cilvēku liels personālsastāvs ar visu tehniku un kaujas rezervēm no apdzīvotiem punktiem Armjanska, Krasnoperekopska, Džankoje, Azovske izvirzījušies uz administratīvo robežu ar kontinentālo Ukrainu un nelielās taktiskās grupās izvietoti no Karkinitas līča līdz Arabata strēlei," teikts padomes paziņojumā.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu iepriekš bija izteicies, ka, saasinoties situācijai Ukrainā un palielinoties "ārvalstu militārajai klātbūtnei" Krievijas robežu tuvumā, Krievijai ir jāizvērš "pilnvērtīgu un pašpietiekamu" armijas grupējumu Krimas virzienā, atgādina "Korrespondent".

Vēstīts, ka Ukrainas spēki valsts austrumos kopš aprīļa cīnās ar Kremļa atbalstītiem prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri vēlas panākt apgabalu atdalīšanu no Ukrainas. Kijeva un Rietumvalstis ir pārliecinātas, ka Krievija ne tikai apbruņo kaujiniekus, bet uz Ukrainu ir nosūtījusi arī savus karavīrus.

Tāpat Krievijā no medijiem tiekot slēptas ziņas par Ukrainā kritušajiem krievu karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!