Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas austrumos karojošie Krievijas karavīri savus kritušo līķus met pamestās raktuvju šahtās, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

"Apdzīvotas vietas Sverdlovskas rajonā fiksēta Krievijas karavīru līķu samešana vienas no pamesto raktuvju šahtās," paziņojis Timčuks.

Tāpat Krievijas armija no prokrievisko kaujinieku vadības pieprasa falsificētus "pierādījumus par Ukrainas armijas noziegumiem", apgalvo Timčuks. Šādu prasību izteicis Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābs, tā attiecoties uz rajoniem, no kuriem pēdējā laikā atkāpušies Ukrainas karavīri.

Tikmēr tā sauktās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) amatpersonas paziņojušas par masu kapa atrašanu, kurā esot apglabāti gan civiliedzīvotāji, gan kaujinieki. "Jā, tas ir kara noziegums, tas ir jāsoda, domāju, starptautiskajā tiesā," video stāsta DTR "militārās policijas vadītājs" Viktors Nosovs.


Timčuks arī norāda, ka turpinās Krievijas karavīru un tehnikas koncentrēšanās Krievijas reģionos, kas robežojas ar Ukrainu, kā arī okupētās Krimas pussalas ziemeļu daļā.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!