Foto: Reuters/Scanpix

Aģentūra "Rossija Segonja" plāno sūdzēt tiesā Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderi Vladimiru Žirinovski saistībā ar piektdien notikušo incidentu, kad, atbildot uz šī medija reportieres jautājumu, viņš izkliedza rupjus apvainojumus, vēsta "Lenta.ru".

Pēc šī incidenta žurnāliste, kas ir mātes cerības, nogādāta slimnīcā.

Aģentūras galvenā redaktore Margarita Simonjana atzinusi, ka medijs vēlas izmantot visus juridiskos līdzekļus, lai pēc iespējas stingrāk sodītu Žirinovski.

Tāpat medijs vērsies arī Krievijas Valsts domes Ētikas komisijā, lūdzot Žirinovskim uz mēnesi atņemt tiesības izteikties parlamenta sesijās, kā arī pieprasot oficiālu atvainošanos.

"Delfi" jau vēstīja, ka piektdienas rītā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par situāciju Ukrainā, Žironovskis sācis izkliegt apvainojumus vienai no žurnālistēm – mātes cerībās esošajai "Rossija Segodnja" reportierei.

Žurnāliste uzdeva jautājumu par to, vai vajadzētu ieviest atbildes sankcijas pret Ukrainas aizliegumu Krievijas pilsoņu iebraukšanai Ukrainā. "Kādas sankcijas? Vajag pa labam, vajag ar maigumu! Kur ir tie "idiņi", nāc šurp!" viņš sauca saviem partijas biedriem.

Arī žurnālistei viņš licis nākt tuvāk un licis kolēģim reportieri izvarot, kliedzot "Kristus ir augšāmcēlies".

Reportieres kolēģes neļāva reportierei pieskarties. Aģentūras "Interfax" korespondente norādīja, ka politiķis aizvainojis grūtnieci. Uz to Žirinovskis solījis aizstāvei, ka viņa zaudēs savu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!