Foto: F64

Krievijas senators no Arhangeļskas apgabala Konstantīns Dobriņins pieļāvis iespēju, ka Krievijā varētu atzīt viendzimuma laulības.

Dobriņins intervijā izdevumam "Interfax" paziņoja, ka pasaule ir globāla, un tas esot tikai laika jautājums, kad minoritātes saņems vienlīdzīgas tiesības, kuras pašlaik viņām tiek liegtas.

Senators, kurš ieņem arī konstitucionālās likumdošanas komitejas vadītāja vietnieka amatu, atklāja, ka tautiešiem "nevajadzētu iegrimt bārdainā un intensīvā cīņā pret gejiem", bet gan jāmeklē tiesisku formu, lai nodrošinātu "sabiedrības balansu". Viņš pauda viedokli, ka Krievijā nepieciešams ieviest ASV armijas principu "nejautā - nerunā".

"Pats svarīgākais šobrīd ir nekavējoties samazināt agresiju pret minoritātēm, jo cilvēkiem, kas cīnās pret viņiem, ir jāsaprot, ka viņu nemitīgā cīņa izraisa pretdarbību. Jo vairāk būs geju apkarotāju, jo vairāk būs cīnītāju par geju tiesībām; jo asākas būs cīņu formas, jo stiprāka būs aizsardzība pret tām," uzskata senators.

Foto: AFP/Scanpix

Dobriņins aicināja "novākt no politiskās skatuves un mūsu dzīvēm kvazipolitiķus, kas atklāti spekulē par cīņu pret gejiem un nodarbojas ar likumdošanas lobēšanu". "Tieši viņi, nevis geji, ir tiešs un acīmredzams apdraudējums Krievijas drošībai," viņš paziņoja.

Tikmēr Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas deputāts Vitālijs Milonovs aicinājis Krievijā bloķēt sociālo tīklu "Facebook" pēc tam, kad vietnes administrācija izveidojusi funkciju, kas sociālā tīkla lietotājiem ļauj izkrāsot savas fotogrāfijas LGBT krāsās.

Pēc viņa vārdiem, šādā veidā tiek "rupji pārkāpta Krievijas likumdošana". ""Facebook" nav vecuma ierobežojumu, nav iespējams izkontrolēt, cik tur ir nepilngadīgo lietotāju," pauda sašutumu Milonovs. Ja Krievijas mediju regulators "Roskomnadzor" nereaģēs, tad deputāts gatavs vērsties pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina.

Plašas diskusijas par viendzimuma laulību legalizēšanu pastiprinājušās pēc ASV Augstākās tiesas lēmuma, kas atļauj viendzimuma pāriem slēgt laulību visos ASV štatos. Pēc tiesas lēmuma vairākās interneta vietnēs tika varavīksnes krāsās izkrāsoti logotipi un fotogrāfijas, paužot atbalstu seksuālajām minoritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!