Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas bruņoto spēku militārā tehnika jau pietuvojusies Ukrainas pilsētai Mariupolei, vēsta Ukrainas mediji.

Portāls "TSN" informē, ka kolonnā atrodas 60 tanki. Tie pārkrāsoti "Jaunkrievijas" krāsās.

Pašlaik militārā tehnika pārvietojas no ieņemtās Novoazovskas uz Mariupoli. Ceļā viņi ar mīnmetējiem apšaudījuši Ukrainas armijas kontrolposteni Bezimjanojes ciemā. Pēc izlūkdienestu ziņām bruņotie spēki nostiprinājušies šajā ciemā un atrados 20 kilometrus no Mariupoles.

"Mums nepārtraukti nākas mainīt pozīcijas, jo artilērijas novērotāji uz mums tēmē pretinieka uguni. Mēs tikko aizturējām novērotāju, kas uz mums mērķēja "Grad" šāviņus," stāstījis viens no Ukrainas karavīriem.

"No Krievijas ienākuši 50 tanki, bet mums ir septiņi raķešu metēji. Viss, nekā vairāk pret tankiem mums nav," teicis cits Ukrainas armijas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas, 28.augusta, rītā Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks paziņojis, ka Krievijas armija iebrukusi Ukrainā un turpina doties vairākos virzienos.

Ukrainas austrumos Doņeckas apgabala Novoazovskas pilsētu ieņēmis Krievijas karaspēks, trešdien vakarā Ukrainas Piektā kanāla ēterā paziņoja Ukrainas armijas bataljona "Dņepra-1" 5.īpašās rotas "Doņecka" komandieris Volodimirs Šilovs.

Krievijas spēku klātbūtni Ukrainas teritorijā apstiprinājis arī Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!