Foto: AP/Scanpix
Starp Ukrainas karavīriem un Krievijas tankiem pirmdien, 1.septembrī, noritēja cīņa par Luhanskas lidostu, atsaucoties uz Ukrainas drošības dienestu paziņojumu, vēsta portāls "Unian". Ukrainas karavīri pēc smagām kaujām atkāpušies.

"Starp ukraiņu gaisa desantniekiem un nopietni bruņoto Krievijas Bruņoto spēku tanku bataljonu turpinās kauja, kuras mērķis ir noturēt Luhanskas lidostu," vēsta Ukrainas drošības dienests.

Vēlāk pirmdien Ukrainas mediji ziņoja, ka ukraiņi pēc smagām kaujām atkāpušies no Luhanskas lidostas.
"Uz Lugansku nosūtītie Ukrainas spēki saņēma pavēli, un viņi atkāpās no lidostas "Luhanska"," Nacionālās drošības padomes pārstāvis Andrijs Lisenko citē portāls "Unian".

Kauja sākās jau 31.augusta vakarā, kad apmēram 1500 Ukrainas armijas karavīri centās atvairīt pretinieku uzbrukumus, taču nonāca ielenkumā. Pirmdien cīņa turpinājās.

Portāls arī atgādina, ka cīņas lidostas apkaimē notiek regulāri un līdz šim Ukrainas karaspēkam ir izdevies tajās gūt pārsvaru.

Jau vēstīts, ka augusta pēdējā nedēļā Ukrainā ienāca Krievijas karaspēks. Starptautiskā sabiedrība to nosauca par nepieteikt karu, tika sasaukta ANO Drošības padomes sēde. Rietumvalstu līderi izteica sašutumu par notikušo, taču pagaidām sarunas notikušas vienīgi par jaunu sankciju ieviešanu Krievijai. Lielvalsts prezidents Vladimirs Putins noliedzis, ka Ukrainā būtu ievests krievu karaspēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!