Foto: DELFI

Krievijas valsts televīzija pirmo reizi translējusi Austrumukrainā nogalināta karavīra bērēs, tiesa gan, ziņojot, ka kareivis Ukrainā atradies atvaļinājuma laikā, ziņo "The Guardian".

Valsts kontrolētais pirmais Krievijas kanāls ceturtdien, 4. augustā, demonstrēja izpletņlēcēja Anatolija Travkina bēres. Tās notika, klātesot viņa kolēģiem – karavīriem, Krievijas pilsētā Kostroma.

Televīzijas ziņu diktors norādīja, ka 28 gadus vecais karavīrs nebija ne sievai, ne komandieriem teicis, ka dodas uz Ukrainu cīnīties plecu pie pleca ar separātistiem. "Oficiāli viņš bija devies atvaļinājumā," norādīja medijs.

Lai gan Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Krieviju karaspēka sūtīšanā uz Ukrainu, Maskava to vairakkārt ir noliegusi, sakot, ka karaspēks nosūtīts apmācībās netālu no Ukrainas robežas.

Maskava pagājušajā mēnesī apstiprināja, ka daži Krievijas karavīri no Travkina pārstāvētās pilsētas tika notverti Ukrainas teritorijā, bet tie nomaldījušies un nokļuvuši tur "nejauši".

Savukārt Karavīru māšu komiteja norāda, ka pēdējo divu mēnešu laikā līdz 15 000 karavīru varētu būt nosūtīti uz Ukrainu.

Jau ziņots, ka Karavīru māšu komitejā pulcējas gan karavīru sievas, gan mātes, kas ir neziņā par savu tuvinieku likteņiem.

Jaunas sievietes ar maziem bērniem ceturtdien, 28. augustā, pulcējās pie militārās bāzes Kostromā, apmēram 300 kilometru attālumā no Maskavas. Sievietes uztrauca gaismā nākušais fakts, ka Ukrainā notiek slepenas karavīru bēres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!