Foto: AP/Scanpix
Krimā tā saucamās "pašaizsardzības" vienības pārstāvji bloķējuši lielākā autotransporta uzņēmuma "Krimautotrans" darbību un paziņojuši par tā nacionalizāciju, vēsta aģentūra UNIAN.

Tiek ziņots, ka kaujinieki stāv pie uzņēmuma biroja ieejas, kas atrodas Simferopoles centrā, nevienu neielaižot iekšā. Ne ar uzņēmuma darbiniekiem, ne ar vadību sazināties neesot iespējams, jo birojā neviena nav, savukārt darbinieki uz telefona zvaniem neatbild.

Vienlaikus tiek bloķēta Krimas autostacijas darbība. Cita starpā "pašaizsardzības" vienības pārstāvji atrodas stacijās "Vostočnaja" un "Kurortnaja", kas atrodas Simferopoles dzelzceļa stacijā. Turpat pārtraukta autobusu biļešu pārdošana kasēs. Stacijas "Vostočnaja" uzgaidāmajā telpā atrodas specdienests.

Par iebrukumu uzņēmumā "Krimavtotrans" un tā stacijās paziņojis arī Krimas jurists Žans Zapruta. Pēc viņa sniegtās informācijas, trešdien uzņēmuma centrālajā birojā iebrukuši cilvēki maskās un ar ieročiem.

"Kā pamatojumu tam visam viņi snieguši satiksmes ministra pienākumu izpildītāja Curkina pavēli un Krimas ministru padomes rīkojumu par uzņēmuma nacionalizāciju," sacījis Zapruta.

Jurists norādījis, ka pēc Krievijas likumdošanas nacionalizācija norit citā kārtībā un bez "pašaizsardzības" vienību piedalīšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!