15 gadu cietumsods par kukuļdošanu Kubā piespriests Kanādas transporta kompānijas "Tokmakjian Group" vadītājam, kurš 2011. gadā aizturēts pretkorupcijas operācijas laikā, vēsta raidsabiedrība BBC.

74 gadus vecais Sai Tokmakians savu vainu noliedz. Līdz ar uzņēmuma vadītāju aizturēti vēl divi Kanādas pilsoņi, kas strādāja kompānijā. Tiem piespriesti astoņi un 12 gadi cietumā.

"Tokmakjian Group" norāda, ka tiesa ir konfiscējusi 100 miljonu dolāru (79 miljoni eiro) vērtus uzņēmuma aktīvus Kubā, kas rada bažas potenciālajiem komunistiskajā valstī investēt gribētajiem.

Uzņēmums tiesas procesu raksturo kā netaisnīgu. Par "ārkārtīgi negodīgu" to ir nosaucis arī Kanādas politiķis Pīters Kents, kurš 2013. gadā Kubā apmeklēja apcietināto uzņēmēju, norāda BBC.

Ontārio bāzētā kompānija Kubai pārdeva transporta, kalnrūpniecības un būvniecības aprīkojumu. Uzņēmuma birojus Kubā policija konfiscēja 2011. gadā, kad Kubas prezidents Rauls Kastro sāka plašu cīņu pret korupciju.

"Tokmakjian Group" bija vienīgais kompānijas "Hyundai" pārstāvis Kubā. Dienvidkorejas ražotājs vēlas panākt, lai Kubas novecojošo autoparku nomana "Hyundai" automašīnas un autobusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!