Kubas ekonomikas izaugsme 2009. gadā sasniedza 1,4%, kas ir mazāk nekā plānotais 6% pieaugums, pirmdien vēsta "RIA Novosti".

Pēc Kubas ekonomikas un plānošanas ministra Marino Muriljo vārdiem, pie ekonomiskas izaugsmes zemākiem, nekā plānots, rādītājiem vainojama globālā krīze un ASV blokādes politika.

Tāpat valsts šogad turpinājusi likvidēt pērnā gada postošo vētru sekas, kuru zaudējumi, pēc oficiālajiem datiem, sasniedza 10 miljardus dolāru (4,89 miljardus latu).

Kā norādīja Muriljo, kopš pagājušā gada beigām bija vērojams būtisks valūtas ieņēmumu samazinājums valstī, kas savukārt izraisīja sarežģījumus ar ārējo maksājumu saistību izpildi.

Pēc oficiālajiem datiem, 2009. gadā Kubas eksporta apjoms samazinājies par 22,9%, bet imports - par 37,4%. Tai pašā laikā bija vērojams pieaugums lauksaimniecības sektorā (4,5%), transporta jomā (4,6%) un pakalpojumu sfērā (4%). Investīciju apjomi samazinājušies par 16%, bet vidējais atalgojums valstī pieaudzis par 2,9% - līdz 427 kubiešu peso (aptuveni 8,80 latiem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!