Foto: AFP/Scanpix
Kāds Itālijas specdienestu darbinieks vērsies Romas prokuratūrā, prasot izmeklēt ārpus reglamenta attiecību epizodes, ziņo laikraksts "La Repubblica".

"Viņi to sauc par "Anestēziju". Procedūrā ietilpst upura piekaušana līdz tādai pakāpei, ka "noteiktas ķermeņa daļas" kļūst nejūtīgas. Pēc tam tajās tiek kosts, izraujot gaļas gabalus. Šim rituālam - kaut kas pa vidu starp iesvētībām un spīdzināšanu, ir noteikta nozīme: tas saucas "Esiet sveicināti NOCS - Centrālās operatīvās drošības vienības kazarmās!" Šī vienība īsteno visdelikātākās un svarīgākās operācijas, piemēram, nolaupa cilvēkus, kas mēģina izvairīties no tiesas," raksta laikraksts.

Par "kodieniem" un pārējām neticamajām fiziskās un psiholoģiskās vardarbības formām, kas katru nakti daudzu gadu garumā notiek Spinačetas kazarmās, laikrakstam pastāstīja kāds specdienesta pārstāvis ar nevainojamu biogrāfiju, kurš kļuvis par kārtējās epizodes upuri. Viņš nolēmis vērsties Romas prokuratūrā, iesniedzot video, audio un foto materiālus.

"Viss sākas vakarā, kad civildienesta kalpotāji ir aizgājuši mājās un kazarmās paliek tikai 40 specdienesta karavīri. Viņi kļūst par ķīlniekiem desmit nevaldāmiem virsniekiem, kuri jau sen ar savu piekaušanu, ņirgāšanos un nāves draudiem kazarmās ir ieviesuši savu paralēlo režīmu. Alternatīvu oficiālajam," raksta autors.

Pēc kārtējās piekaušanas, ko īstenojuši kaujas mākslu meistari, policists ārstējies 108 dienas. "Šo skatu redzēja visi, bet neviens negribēja kļūt par liecinieku, tāpēc, ka kazarmās valda bailes," teikts rakstā.

Nav sagadīšanās, ka pēdējo gadu laikā vienībā pieaudzis depresijas gadījumu skaits, kā arī pensionēšanās jau 40 gadu vecumā. Pats skaļākais gadījums bija policista Paolo De Karli pašnāvība pirms diviem gadiem.

"Anestēzija" - tā nav vienīgā forma, kā sodīt nepaklausīgus policistus. Eksistē arī citas formas, gandrīz visas no tām ir saistītas ar seksuālu vardarbību, ņirgāšanos. "Es visas šīs epizodes aprakstīju oficiālajos ziņojumos, bet nekad neesmu saņēmis atbildi," stāsta policists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!