Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī birojs nelikumīgi licis noskaidrot kāda žurnālista informācijas avotu, kas izpaudis ziņas par kosmētikas ražotāja "L'Oreal" īpašnieces Liliānas Betankūras finanšu padomnieka nopratināšanu, pirmdien vēsta laikraksts "Le Monde".

Izdevums varasiestādēs vērsies ar oficiālu sūdzību, secinot, ka Francijas iekšējās izlūkošanas dienests pārbaudījis kādas Tieslietu ministrijas amatpersonas sarunu ierakstus, lai noskaidrotu, vai šī persona nav nopludinājusi slepeno informāciju.

Līdz ar jaunākajām apsūdzībām aizvien pieņemas spēkā skandālu vilnis ap Francijas bagātāko sievieti, kura cita starpā tiek apsūdzēta pašreizējā prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas nelikumīgā finansēšanā. Tajā iejaukts arī nodarbinātības ministra Ērika Vērta vārds.

Vēstot par šīs lietas izmeklēšanas gaitu, "Le Monde" jūlijā publicēja rakstu, kurā atklāta slepena informācija no Betankūras finanšu konsultanta Patrisa de Mestra nopratināšanas.

Konfidenciālās informācijas noplūšana saniknojusi Elizejas pili, tādēļ dots rīkojums noskaidrot, kurš sazinājies ar "Le Monde" žurnālistu, vēsta avīze.

"Tika izmantots pretizlūkošanas dienests, lai noskaidrotu mūsu žurnālista informācijas avotu," skaidro "Le Monde" izpildredaktore Silvija Kaufmane.
Laikraksts apsūdz valdību centienos noklusināt ziņas par izmeklēšanu "L'Oreal" īpašnieces lietā.

Saskaņā ar Francijas likumiem žurnālistam ir tiesības neatklāt savu informācijas avotu. Likums aizsargā arī no policijas izmeklēšanas, ja nav spēkā īpaši apstākļi. "Le Monde" norāda, ka šis nav gadījums, kad būtu kādi īpaši apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!