Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien piedraudējis ar triecieniem pa "punktiem" Ukrainā, no kuriem būtu apzināti apšaudīta Krievijas teritorija, vēsta "Korrespondent.net".

Ja Krievijas teritorijas apšaudīšana notikusi ar iepriekšēju nodomu, tad attiecīgie uguns punkti Ukrainā ir jāiznīcina, Lavrovs pastāstījis intervijā telekanālam "Rossija24".

Pagaidām gan Krievijas teritorijas apšaudīšana no Ukrainas puses ir rezultāts "vai nu ne pārāk profesionālam darbam, vai vienkārši nejaušība, kādas arī gadās karā" norādījis Lavrovs.

Tikmēr Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Heletejs, komentējot Krievijas izteikumus, norādījis, ka Ukraina ir gatava atbildēt iespējamam uzbrukumam. "Mēs esam gatavi atsist uzbrukumu, ja tas notiks," paziņoja Heletejs.

Vēstīts, ka 13. jūlijā Maskava apsūdzēja Ukrainu sava pilsoņa nogalināšanā, kad dzīvojamās mājas pagalmā trāpīja no Ukrainas izšauts lādiņš. Ukrainas puse noliedza, ka tās karavīri būtu šāvuši pa Krievijas teritoriju.

12. jūlijā  Maskava apvainoja Ukrainu uzbrukumā Krievijas robežsargiem un robežas pārkāpšanā. "Tamlīdzīgu provokāciju atkārtošanās gadījumā Krievija atstāj sev tiesības pieņemt visus Krievijas Federācijas likumdošanā paredzētos mērus savas teritorijas aizsardzībai un Krievijas pilsoņu drošības garantēšanai," brīdināja Maskava.

Ukrainas robežsargi iepriekš informēja, ka prokrieviskie kaujinieki regulāri apšauda Krievijas teritoriju, lai izprovocētu uzbrukumu Ukrainai.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!