Foto: AP/Scanpix
Dzīvās leģendas statusu iemantojusī ASV televīzijas raidījumu vadītāja Barbara Voltersa noslēgusi savu 52 gadus ilgušo karjeru "televīzijas sejas" lomā, piektdien informē BBC.

84 gadus vecā Voltersa gan vēl arvien negatavojas doties pensijā - turpmāk viņa būs "The View" producente.

Voltersa, kura ilgus gadus vadīja televīzijas pārraidi "The View" savas garās karjeras laikā izvaicājusi daudzus pasaules līderus, kuru vidū ir bijuši ASV prezidenti un pirmās lēdijas, par Dzelzs lēdiju dēvētā Lielbritānijas premjerministre Mārgareta Tečere, Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ilggadējais Kubas līderis Fidels Kastro un daudzi citi.

Voltersa savu karjeru, kuras aculiecinieki ir bijuši vairāku paaudžu amerikāņi, sāka 1962. gadā televīzijas kanālā NBC. Šajos gados viņa ir vadījusi televīzijas ziņas un analītiskos, kā arī interviju raidījumus televīzijas kanālā ABC, kas viņas  milzīgo ieguldījumu novērtējusi, Voltersas vārdā nodēvējot ēku, kurā atrodas ABC centrālais birojs. Ilgus gadus viņa ierindojusies arī pasaulē vislabāk atalgoto televīzijas raidījumu vadītāju "topā".  

Pēdējā Voltersas vadītā raidījuma viešņas bija bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone un cita televīzijas "dzīvā leģenda" - Opra Vinfrija. "Es nespēju noticēt, ka šī diena ir pienākusi un nespēju noticēt, ka tas notiek pa īstam," komentējot savas izjūtas saistībā ar Voltersas lēmumu aiziet no "zilā ekrāna", izteikusies Klintone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!