Foto: AFP/Scanpix

Libānas Bruņotie spēki pagājušajā nedēļā saņēmuši ieroču no Ķīnas, kas ir daļa no starptautiskās palīdzības Libānai, lai nelaistu Sīrijas nemierniekus tās robežas ar Sīriju tuvumā, vēsta Libānas raidsabiedrība "Daily Star".

Libānas armija jau mēnešiem pār robežu apšauda kaujinieku pozīcijas pie tās ziemeļaustrumu robežas. Šajā reģionā savstarpēji naidīgo grupējumu "Al Nusra" un "Islāma valsts" kaujinieki atrodas kopš pērnā gada pavasara, kad tos no pilsētām uz ziemeļiem no Damaskas padzina Sīrijas bruņotie spēki sadarbībā ar Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" kaujiniekiem.

Ar Saūda Arābijas piešķirtu grantu palīdzību Libāna no Francijas, ASV, Itālijas un Brazīlijas pēdējo mēnešu laikā iepirkusi ieročus jau vismaz 3,6 miljardu eiro apmērā. Libānas armija līdz šim nav atklājusi, kādus tieši ieročus tā iepirkusi no Ķīnas.

Jau ziņots, ka turpat robežas otrā pusē pēdējo dienu laikā Sīrijas valdības spēki kopā ar Irānas atbalstīto "Hezbollah" uzlabojuši savas pozīcijas. Tie no Zebedānī pilsētas, kura ir tuvu Libānas robežai, padzinuši "Nusra Front" kaujiniekus.

Gan Bašara al Asada, gan "Hezbollah" spēki šo stratēģiski svarīgo pilsētu jau labu laiku vēlējās atgūt, lai starp to pārvaldītajām teritorijām neatrastos pret valdību vērstu kaujinieku grupējumi, kurus lielākoties veido sunnīti. Tas "Hezbollah" ļauj sargāt arī Libānas robežas pusē esošās šiītu apdzīvotās pilsētas un ciemus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!