Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pirmdien, 1. septembrī, pieprasījis izdot likumu, kas ļautu konfiscēt pases tiem Lielbritānijas pilsoņiem, par kuriem ir aizdomas, ka viņi varētu doties atbalstīt džihādistu grupējumu "Islāma valsts", ziņo BBC.

Policijai ir jāpiešķir jaunas pilnvaras konfiscēt pases, kā arī britu džihadistiem jāliedz atgriezties Lielbritānijā, pirmdien Lielbritānijas parlamenta apakšpalātā uzsvēra Kamerons.

Lielbritānijas premjerministrs norāda, ka ir „pretīgi”, ka Lielbritānijas pilsoņi izsaka uzticību tādiem grupējumiem kā „Islāma valsts”. Viņaprāt, tagad ir jāizdod īpašas pilnvaras, kas liegtu aizdomās turamajiem atgriezties valstī, tādējādi stiprinot drošību Lielbritānijā. Viņš uzsvēra, ka ar steigu ir jāizdod jauni tiesību akti.

Viņš arī uzsvēra, ka cilvēkiem nav „automātiskas tiesības” uz pasi.
Kamerons vērsies pie deputātiem pēc tam, kad piektdien, 29. augustā, cīnoties pret ekstrēmismu Londonas ielās, Lielbritānijas terora draudu līmenis tika paaugstināts no „būtiska” līdz „augstam”, kas nozīmē, ka teroristu uzbrukums ir ļoti iespējams. Tādējādi Lielbritānijā ir piemērots ceturtais augstākais no pieciem terorisma līmeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!