Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas pilsētā Edinburgā māte notiesāta par sava trīsgadīgā bērna nežēlīgu nogalināšanu, ziņo "Sky News".

Rosdīpa Adakoja ir atzīta par vainīgu sava trīs gadus vecā dēla Mikaēla Kulas nogalināšanā, savu vainu viņa Edinburgas Augstākajā tiesā atzina.

Par Mikaēla pazušanu viņa ziņoja janvārī, zvanot uz glābšanas dienestu. Viņa policijai stāstīja, ka viņas dēls ir uzkāpis uz krēsla, atslēdzis ārdurvis un aizmucis.

Taču tiesā viņa atzina, ka pati piekāvusi savu dēlu līdz nāvei, sitot viņu pret cietiem un stingriem objektiem. Mirušā bērna māte to darīja trīs dienu garumā, no 12. līdz 15. janvārim. Viņa arī atzina, ka viss, ko viņa teica policijai par zēna aizbēgšanu, ir meli.

Mazā zēna māte atzina, ka ietinusi sava dēla ķermeni segā, ievietojusi ceļasomā un paslēpusi.

Sievietes advokāts gan norādīja tiesai, ka viņai nebija nodoma zēnu nogalināt.

Janvārī Edinburgā uzsāka meklēšanu, iesaistot policiju, ugunsdzēsējus, kalnu glābšanas komandas, krasta apsardzi, kā arī sabiedrības locekļus.
Zēna līķi atrada 40 kilometru attālumā no Edinburgas mežā zem kāda krūma, netālu no sievietes māsas mājas.

Policija konstatējusi, ka Adakoja interneta pārlūka meklētājā rakstīja: „Es mīlu visus savus bērnus, izņemot vienu”, „Kā atbrīvoties no zilumiem”, „Kāpēc es esmu tik agresīva pret savu dēlu?” un tamlīdzīgas lietas.

Mikaēls mira no traumām, ko guva no fiziskas izrēķināšanās. Ekspertīzē konstatēts, ka zēnam bija vairāk nekā 40 traumas, tostarp zilumi uz muguras, zoda, vaigiem un smadzeņu bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!