Foto: stock.xchng

Lielbritānijas parlamenta apakšnams otrdien apstiprinājis likumprojektu par viendzimuma laulību legalizāciju Anglijā un Velsā, paverot ceļu pirmajām geju laulībām 2014.gadā.

Pārstāvju palātas likumdevēji izlēma neiebilst pret sīkiem grozījumiem Laulību likumā, kurus bija ierosinājusi Lordu palāta.

Tagad sagaidāms, ka jau šonedēļ likumu oficiāli apstiprinās karaliene Elizabete II.

"Mēs sagaidām, ka pirmās geju laulības būs 2014.gada vidū, jo ir jāatrisina dažādi jautājumi, tādi kā ietekme uz pensiju sistēmu," pavēstīja jauno likumu pārraugošās Kultūras ministrijas preses pārstāvis.

Ir arī jāatjaunina valdības datorsistēmas, lai varētu reģistrēt viendzimuma pāru laulības.

Valdība arī cer, ka geju laulību legalizēšana stimulēs ekonomiku, lēšot, ka jauninājumi ik gadu ēdināšanas industrijai, viesnīcām un laulību organizētājiem ienesīs papildu 14,4 miljonus mārciņu.

Jaunais likums paredz, ka anglikāņu baznīcām Anglijā un Velsā, kas iestājušās pret viendzimuma laulību legalizēšanu, šādas ceremonijas rīkot būs aizliegts, bet citas reliģiskās organizācijas varēs izvēlēties, vai laulāt viendzimuma pārus vai nē.

Lielbritānijā jautājums par viendzimuma laulību legalizāciju nav izsaucis plašus masu protestus, kā tas bija vērojams Francijā, kura maijā kļuva par 14.valsti pasaulē, kas legalizējusi viendzimuma laulības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!