Foto: DELFI

Lietuvas Migrācijas departaments piešķīris politisko patvērumu Krievijas žurnālistam Andrejam Ņekrasovam, kuram Krievijā ir izvirzītas apsūdzības.

"Migrācijas dienests informēja mani par to, ka man 17. septembrī tika piešķirts politiskā bēgļa statuss, un man tika piešķirta ilgstoša uzturēšanās atļauja Lietuvas Republikā," pirmdien aģentūrai BNS sacīja Ņekrasovs.

Viņš pauda prieku par to, ka viņa lūgums par politiskā patvēruma piešķiršanu tiks izskatīts "ātri un objektīvi".

Žurnālists atklāja, ka plāno Lietuvā sākt nelielu biznesu.

"Es plānoju mācīties lietuviešu valodu, lai labāk integrētos sabiedrībā, kurā acīmredzot līdz situācijas maiņai Krievijā man vajadzēs dzīvot vismaz pāris gadus," norādīja Ņekrasovs.

"Es esmu priecīgs un pateicīgs, ka man ir sniegta tāda iespēja dzīvot un strādāt un būt maksimāli noderīgam gan manai valstīj - Krievijai, gan Lietuvai," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Ņekrasovs augustā tika tika aizturēts Kiprā uz Krievijas izdota ordera pamata.

Kipra tomēr nolēma neizdot Ņekrasovu Krievijai, un nosūtīja viņu uz Lietuvu, jo viņš Kiprā ieradās ar Lietuvas vīzu no Lietuvas.

Starptautiskā nevalstiskā organizācija "Reportieri bez robežām" uzskata, ka Ņekrasovs tiek vajāts par saviem rakstiem, kuros atspoguļota korupcija Udmurtijas Republikā, un par savu piedalīšanos protestos pret valdību.

"Mēs uzskatām, ka Krievijas iestādes viņu vajā politisku motīvu dēļ," teica šīs organizācijas preses sekretārs Johans Bīrs.

Rūpnīcas vadītājs apsūdzēja Ņekrasovu šantāžā, kad viņš publicēja rakstu par darbinieku protestiem, un Federālais drošības dienests (FDD) aizturēja šo žurnālistu un mēģināja piespiest viņu atzīties, sacīja Bīrs.

Ņekrasovs sākumā bija liecinieka statusā, bet vēlāk viņam tika izvirzītas apsūdzības. Viņam Krievijā draud cietumsods līdz 15 gadiem, sacīja Bīrs.

Ņekrasovam Krievijas tiesa ir aizmuguriski noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!