Foto: LETA
Ukrainā ir sperti soļi pareizajā virzienā, taču tie joprojām neatrisina galvenās problēmas, kas radušās saistībā ar konfliktu, sestdien žurnālistiem sacīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Ministrs norādīja, ka Ukrainas valdībai joprojām nav pieejas savām ārējām robežām. "Ir sperti soļi pareizajā virzienā, taču tie neatrisina galvenās problēmas," teica Lietuvas ārlietu ministrs. Linkevičs arī atzina, ka pašlaik vēl ES ārlietu ministri neplāno pieņemt lēmumu par tālākām sankcijām pret Krieviju, bet gan apmainās ar viedokļiem. "Šobrīd mēs virzāmies saskaņā ar esošajām vadlīnijām," teica Linkevičs.

Runājot par aktuālākajiem Eiropas izaicinājumiem, Lietuvas ārlietu ministrs sacīja, ka tie patlaban ir saistīti ar finanšu krīzi Grieķijā, kā arī ar drošības jautājumiem. "Problēmas, kuras ir saistītas ar Ukrainu, neskar tikai Ukrainu, bet arī mūs visus kopumā - to, kā mēs katrs uz to skatāmies un kā reaģējam," atzina ministrs.

Viņš arī akcentēja, ka, gadījumā, ja tas būs nepieciešams, ES var izmantot daudzus līdzekļus, lai nodrošinātu pietiekamu spiedienu uz Krieviju, piemēram, organizējot šīs valsts politisku izolāciju. "Es nedomāju gluži visu informatīvo kanālu pārraušanu, taču pats šāds signāls varētu pozitīvi ietekmēt situāciju," uzsvēra ministrs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rīgā divas dienas - piektdien un sestdien - norisinās neformālā Eiropas ES ārlietu ministru tikšanās. Tā tiek dēvēta arī par Gimnihas (Gymnich) tikšanos. Tās mērķis ir stratēģiski diskutēt par ES ārpolitikas un drošības politikas mērķiem un instrumentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!