Foto: LETA
Pret Krievijas agresiju ir jāatbild ar stingru nostāju, pretējā gadījumā šī valsts var tikt mudināta uz vēl cietsirdīgāku rīcību, publikācijā izdevumam "Guardian" rakstīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

"Ir pienācis laiks mūsu vērtības nostādīt augstāk par stratēģiskajām attiecībām ar Krieviju. Ir laiks norādīt uz meliem, ko Krievijas vadība pasniedz kā "alternatīvo patiesību". Mums ir jāstāv stingri, parādot, ka mēs neatbildēsim ar agresiju un nepievērsim acis uz viņu rīcību," norādīja Linkevičs.

"Parādot savu nostāju, mēs varam likt Krievijai pārdomāt savas ambīcijas, taču, pieverot uz to acis un izturoties pret to ar piesardzību, mēs varam viņus mudināt uz vēl cietsirdīgāku rīcību," turpināja Lietuvas ārlietu ministrs.

"Tā pārliecība, ar kuru tagad darbojas Krievija, daļēji nāk no tā, ka mēs nespējam aizstāvēt mūsu vērtības un principus. Līdzīgu taktiku Krievija izmantoja 2008.gadā Gruzijā. Pašreizējais konflikts nav viedokļu nesakritība, bet gan Krievijas nodoms sagrābt zemes gabalus un tos paturēt, īstenojot militāru agresiju pret suverēnu valsti," turpināja Linkevičs.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā Krievijas prezidents Vladimirs Putins aizstāvējis bēdīgi slaveno 1939. gada padomju-vācu Neuzbrukšanas līgumu (Molotova-Rībentropa paktu), kā arī kritizējis Poliju, ka tā pati ir vainīga pie savas sadalīšanas.

Linkevičš norādīja, ka šādus Putina izteikumus nevar atstāt bez ievērības, jo tā ir daļa no kāda lielāka plāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!