Foto: Reuters/Scanpix
Londonas iedzīvotāji vērsušies Augstākajā tiesā, iebilstot pret raķešu "zeme-gaiss" izvietošanu uz dzīvojamo ēku jumtiem olimpisko spēļu laikā.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija pagājušajā nedēļā apstiprināja, ka raķetes tiks izvietotas sešos objektos, lai atbaidītu potenciālos teroristu uzbrukumus no gaisa.

Iebilstot pret šo valdība ieceri, Augstākajā tiesā pagājušajā nedēļā oficiālu sūdzību iesniedza londonieši, kuri apdzīvo vienu no diviem olimpiskā parka tuvumā esošajiem ēku kompleksiem, uz kuru jumtiem paredzēts izvietot raķetes.

Iedzīvotāji uzskata, ka raķešu izvietošana pārkāpj cilvēktiesības, kā arī liek viņiem baidīties par savu drošību.

Uzrunājot tiesu, advokāts, kas pārstāv iedzīvotājus, uzsvēra, ka viņa klientiem ir pilnīgi pamatotas bailes, ka raķešu sistēmas izvietošana uz jumta palielina risku, ka pati ēka var kļūt par teroristu uzbrukumu mērķi.

Iedzīvotāji, ar kuriem valdība par šo ieceri iepriekš netika konsultējusies, vēlas, lai raķešu izvietošana uz viņu ēkas jumta tiktu pārtraukta.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds paziņojis, ka ministrija enerģiski aizstāvēs raķešu izvietošanu, un pauda pārliecību par uzvaru.

Ministrija apgalvo, ka raķetes tiks izmantotas vienīgi īpašu rīkojumu gadījumā no "valdības augstākajiem līmeņiem, atbildot uz apstiprinātiem un ekstrēmiem draudiem drošībai".

Londonas olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Par drošību olimpisko spēļu laikā gādās vairāk nekā 40 000 cilvēku, un vērienīgie drošības pasākumi izmaksās aptuveni 553 miljonus sterliņu mārciņu (476 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!