Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijas pilsētā Pīterboro gandrīz pirms diviem mēnešiem atrasts vīrietis, kuram konstatēta smaga amnēzija. Jaunais vīrietis arī ticis pie, visticamāk, jauna vārda – Roberts, vēsta BBC.

Roberts neatceras ne savu īsto vārdu, ne vecumu, ne arī dzīvesvietu. Ārsti konstatējuši viņam ļoti smagu amnēziju.

Speciālisti lēš, ka jaunais vīrietis varētu būt aptuveni 20 gadus vecs un viņa saknes varētu būt Austrumeiropā. 

Kad Robertu agrā 18. maija rītā atrada Pīterboro parkā, viņam nebija dokumentu, kas varētu vēstīt par viņa identitāti. Kā arī ārsti nefiksēja fiziskas traumas, kas varētu būt amnēzijas cēlonis.

Roberta ārsts min, ka amnēzija var ilgt no pāris stundām līdz pat vairākām nedēļām. Taču Roberta amnēzija ilgst jau vismaz divus mēnešus un bez uzlabojumiem, tāpēc var teikt, ka tas ir ļoti smags amnēzijas gadījums.

"Mēs esam ļoti centušies viņam palīdzēt atgūt atmiņu, tostarp aizvest viņu atpakaļ uz vietu, kur viņš tika atrasts, bet nekas līdz šim nav bijis veiksmīgi," klāsta Roberta ārsts.

Roberts, kā viņu nosauca ārstējošais personāls, visticamāk ir aptuveni 20 gadus vecs, 175 cm garš un sver 82 kilogramus. Viņam ir tumši mati un zilas acis.

Jaunais vīrietis runā angliski, taču tā, visticamāk, nav viņa dzimtā valoda, jo viņš spēj runāt arī lietuviešu un krievu valodā, tāpēc speciālisti min, ka jaunais vīrietis varētu nākt no Austrumeiropas.

Kembridžšīras policija tā arī šo divu mēnešu laikā nav spējusi jaunieti identificēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!