Foto: RIA Novosti/Scanpix

No separātistiem atbrīvotā pilsētas Luhanskas apgabalā ir pārapdzīvotas, "Radio Svoboda" atzinis apgabala administrācijas pārstāvis Dmitrijs Alevs.

Šobrīd reģionā dzīvo pusotra reižu vairāk iedzīvotāju nekā pērn. Šāda situācija izveidojusies, jo atgriezušies vietējie iedzīvotāji un tie, kas pametuši kauju darbību vietas.

Pēc ierēdņa vārdiem, pārapdzīvotība kļuvusi par problēmu to apgabala teritorijām, kur nenotiek apšaude. Tāpēc vairākos rajonos nav iespējams īrēt dzīvokli vai ēku, norādījis Alevs.

Īres problēmas radušās arī baumu par atgriezušos iedzīvotāju "slikto uzvedību". Grupas "Vostok-SOS" aktīviste Svetlana Tarabanova norādījusi, ka cilvēkiem paaugstina īres maksu vai atsakās piedāvāt dzīvokli. Dažos portālos esot atzīmēts: "Nepiedāvājam Doņeckas un Luhanskas apgabala iedzīvotājiem".

Savukārt Alevs atzīmējis, ka pēc pamiera paziņošanas daudzi iedzīvotāji atgriezušies Luhanskā tādēļ, lai paņemtu no savām mājām mantas.

Tiek ziņots, ka karadarbības zonā atgriezušies ap 40 000 cilvēku, bet līdz apkures sezonai jāatrod dzīvesvieta vismaz 25 000 cilvēkiem Doņeckas, Odesas, Hersonas, Zaporožjas un Harkovas apgabalos.

Pēc ANO datiem, kopumā Ukrainā ir ap 310 000 migrantu no Donbasa un Krimas, no tiem oficiāli reģistrēti ap 270 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!