Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītajā naktī Ukrainas spēku pozīcijas piecas reizes apšaudītas Luhanakas apgabalā, tikmēr Mariupolē pēc sestdienas traģēdijas situācija saglabājusies mierīga, vēsta "Korrespondent.net".

Ukrainā svētdien pasludināta sēru diena, lai pieminētu 24. janvārī Mariupoles dzīvojamo rajonu apšaudē bojāgājušos cilvēkus, vēsta ieraksts Ukrainas prezidenta tīmekļa vietnē.

Foto: AP/Scanpix

Naktī ar strēlnieku ieročiem un granātmetējiem apšaudītas Ukrainas karavīru pozīcijas Staņicā Luhanskā, bet no mīnmetējiem Krimskā, Makarovā un divreiz Novotoškovskā, informē pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs. Ar "Grad" raķetēm apšaudīta Verhnaja Olhovaja un Krimska.

"Doņeckas virzienā kaujinieku artilērijas apšaudei pakļauta Slavnoje. Bet Mariupoles rajonā teroristi aktivitāti neizrādīja," teikts paziņojumā.

Vēstīts, ka sestdien ar "Grad" un "Uragan" raķetēm apšaudīti Mariupoles dzīvojamie rajoni, laupot vismaz 30 dzīvību, bet vairāk nekā 90 cilvēki ievainoti. Kijeva un Rietumi notikušajā vaino prokrieviskos kaujiniekus. Raķetes šautas no prokrivisko spēku kontrolētās teritorijas, secina EDSO.

Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko sestdien paziņoja, ka ir sākts uzbrukums Mariupolei. Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka prokrieviskie spēki uzbrūk visā frontes līnijas garumā.

Pēdējās dienās ievērojami saasinājusies situācija Ukrainas austrumos. Kijeva paziņoja, ka kaujinieki, to skaitā Krievijas armijas regulārās vienības sākušas aktīvas uzbrukuma operācijas.

Ukrainas spēki smagās kaujās šonedēļ zaudēja mēnešiem aizsargātās pozīcijas Doņeckas lidostā.

Tikmēr pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Zaharčenko piektdien paziņoja, ka DTR vairs nepiedalīsies miera sarunās ar Kijevu, un draudēja ieņemt visu Doņeckas apgabalu.

Eiropas Savienība (ES), situācijai Ukrainā pasliktinoties, aicina Krieviju uzņemties atbildību par karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!