Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas plašsaziņas avoti valsts Federālajā Drošības dienestā (FDD) medijiem apstiprinājuši, ka šā gada 20. un 21. februārī, kad Kijevā notika nežēlīga asinsizliešana un tika nogalināti teju 100 cilvēki, Ukrainas galvaspilsētā patiešām atradies FDD ģenerālpulkvedis Sergejs Beseda.

"Interfax", atsaucoties uz saviem avotiem, apgalvo, ka Beseda uz Ukrainas galvaspilsētu devies, lai klātienē novērtētu, vai Krievijas vēstniecību un citu iestāžu pārstāvniecības ir nepieciešams nodrošināt ar papildu apsardzi.

Neatkarīgais telekanāls "Doždj" norāda, ka šāds neoficiāls FDD apstiprinājums, visticamāk, uzskatāms par atbildes reakciju uz notu, kuru piektdienas vakarā Ukrainas Iekšlietu ministrija nosūtīja Krievijai. Notā ukraiņi pieprasa paskaidrojumus par Besedas vizītes mērķiem.

Ukrainas notā arīdzan norādīts, ka Maidanā notikušā slaktiņa pirmstiesas izmeklēšanu nodrošinošie izmeklētāji vēlas nopratināt Besedu saistībā ar Ukrainas pilsoņu slepkavībām, kas Kijevā notikušas laika posmā no 18. līdz 22. februārim.

Žurnālisti noskaidrojuši, ka FDD strādā tikai viens Beseda - FDD 5. dienesta vadītājs. Interneta vietnes "Agentura.ru" galvenais redaktors Andrejs Soldatovs "Doždj" stāstījis, ka tieši Besedas vadītās nodaļas darbinieki ne reizi vien ir līdzdarbojušies dažādos politiskos notikumos Krievijas robežvalstīs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Valentīns Naļivaičenko ceturtdien, 3. aprīlī paziņoja, ka Maidana asiņainajos notikumos varētu būt līdzdarbojušies 26 Krievijas FDD pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!