Foto: AP/Scanpix

Malaizijas ziemeļos atrasts masu kaps ar aptuveni 100 līķiem, domājams, rohingju imigrantiem, svētdien paziņojis iekšlietu ministrs.

Kaps tika uziets pagājušajā nedēļā Perlisas štatā, kas robežojas ar Taizemi. To atrada drošības spēki, kas nosūtīti uz reģionu, lai cīnītos pret cilvēku kontrabandistiem un nelegālo imigrāciju.

Malaizijas iekšlietu ministrs Ahmads Zahids Hamidi atklāja, ka kaps atrodas blakus pamestai cilvēku kontrabandistu nometnei, piebilsto, ka šajā lietā aizdomās tiek turēti Malaizijas pilsoņi.

Taizemē rajonā iepretim Perlisas štatam varasiestādes šomēnes atrada vairākus masu kapus, kuros arī, domājams, aprakti rohingju un Bangladešas imigranti.

Daudzi rohingju musulmaņi no Mjanmas mēģina nokļūt Malaizijā un Indonēzijā caur Taizemi. Viņi šo ceļu mēro cilvēku kontrabandistu laivās vai automašīnās.

Mjanmā vairums iedzīvotāju ir budisti, bet ir arī daudz musulmaņu, tostarp rohingji, kurus ANO raksturojusi kā mazākumtautību, kas pakļauta vienām no smagākajām represijām pasaulē.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!