Foto: Reuters/Scanpix

Notriektās Malaizijas lidmašīnas avārijas izmeklēšanas rezultāti tiks paziņoti nākamvasar, atsaucoties uz Nīderlandes ārlietu ministru, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Jau ziņots, ka Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā avarēja reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaiziju.

Uzstājoties ANO Drošības padomes sēdē, Ņujorkā piektdien, 19. septembrī, Nīderlandes ārlietu ministrs Frans Timmermans teica, ka nekas nespēs apturēt pabeigt avārijas vietas izmeklēšanu Ukrainas dienvidaustrumos. Ministrs uzvēra, ka neviena persona avārijas izmeklēšanu nespēs ietekmēt, tā ir neatkarīga.

Galīgos izmeklēšanas rezultātus plānots paziņot nākamgad jūlijā, norādīja Timmermans.

Pagājušajā nedēļā Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs norādīja, ka Rietumvalstu spiediena rezultātā starptautiskā izmeklēšana tīšām tiek vilkta garumā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 9. septembrī publicēti notriektās lidmašīnas avārijas izmeklēšanas provizoriskie rezultāti, kuros secināts, ka Malaizijas lidsabiedrības reisa MH17 lidmašīna "Boeing 777" salūzusi pa daļām, kad tajā no ārpuses ietriecies "liels skaits objektu", kas "lielā ātrumā" caururbuši tās korpusu.

"Nav pazīmju, ka MH17 avāriju izraisīja tehniska kļūme vai apkalpes darbības," teikts izmeklēšanas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!