Foto: Reuters/Scanpix
Lidmašīnas, kas Indijas okeānā meklē marta sākumā pazudušo Malaizijas pasažieru gaisa kuģi, jaunajā meklēšanas teritorijā pamanījušas ūdenī peldošus priekšmetus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ūdenī peldošus objektus dažādās krāsās piektdien pamanījušas piecas meklēšanā iesaistītas lidmašīnas.

Lai noskaidrotu, vai tās ir pazudušā lidaparāta atlūzas, objekti ir jāsasniedz kuģiem. Iespējams, tas varētu notikt sestdien, paziņojumā pauž Austrālijas kuģniecības drošības aģentūra.

Vēstīts, ka pazudušās Malaizijas pasažieru lidmašīnas "Boeing 777" meklēšana piektdien pārvietota uz citu Indijas okeāna dienvidu reģionu, pamatojoties uz aprēķiniem, ka lidaparāts lidojis ātrāk, nekā līdz šim uzskatīts, tāpēc tam ātrāk beigusies degviela.

Līdz piektdienas rītam meklēšana koncentrējās uz okeāna apgabalu aptuveni 2500 kilometru attālumā uz dienvidrietumiem no Austrālijas pilsētas Pērtas.

Jaunais, 319 000 kvadrātkilometru lielais meklēšana reģions ir aptuveni 1850 kilometru attālumā uz rietumiem no Pērtas. Šis reģions ir ārpus zonas, kur bieži valda slikti laika apstākļi, tas arī ir tuvāk sauszemei, kas dod meklēšanas lidaparātiem iespēju ilgāku laiku pavadīt teritorijā.

Piektdien meklēšanā piedalās deviņas militārās lidmašīnas. Uz teritoriju dodas arī pieci Ķīnas un viens Austrālijas kuģis.

Iepriekšējās dienās satelītu attēlos fiksēti simtiem okeānā peldošu objektu ap līdzšinējo meklēšanas reģionu. Nevienu objektu līdz šim gan nav izdevies atrast, to apgrūtina sliktie laika apstākļi. Līdz ar to nav zināms, vai šie priekšmeti ir saistīti ar pazudušo lidmašīnu.

"Malaysia Airlines" reisa MH370 lidmašīna, kurā atradās 239 cilvēki, 8. martā pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no lidlauka Kualalumpurā. Meklēšana kopš tā laika bijusi neveiksmīga, lai gan tajā iesaistījušās jau 25 valstis. Noskaidrots, ka pēc sakaru pārtrūkšanas ar gaisa kontroli, lidmašīna lidojusi vēl vairākas stundas. Aprēķini liecina, ka tā ir iekritusi Indijas okeāna dienvidu daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!